de methode en werkwijze

Van harte welkom bij Love Hondentraining!

Het Love Hondentraining boek vormt de basis van de allereerste online methode van Nederland.

Het boek geeft je alle basisinformatie die je als hondenbaas zal moeten weten! Je leert bijvoorbeeld over hondentaal, behoeften van de hond, over het aan- en afleren van gedrag en je leert over wat er in het koppie van je hond omgaat, zodat je jouw hond echt leert begrijpen! Je leert om in harmonie samen met je hond te leven in onze drukke maatschappij, zonder dat je hond al teveel stress ervaart. 

De methode is geschreven volgens de allerlaatste inzichten op hondengebied! En dat is belangrijk want de kennis over hondengedrag en training is de laatste jaren onwijs snel veranderd! Het boek is geschikt voor alle hondenbaasjes, met honden van jong tot oud, en is daarom een must-have voor elke hondenbaas!

Mijn werkwijze is niet gericht op het behalen van zoveel mogelijk resultaat in een paar uur. In de jaren 70 dachten we dat honden door middel van een dwingende, dominerende rol naar ons konden laten luisteren en dat het daarmee gedaan was. Inmiddels zijn we veel verder in de onderzoeken naar hondengedrag en werkt het ontstaan van (probleem) gedrag net zoals bij mensen hetzelfde als bij honden. We zijn prikkelbaar als we pijn hebben, we zijn chagrijnig als we te weinig slaap krijgen, onze gemoedstoestand is beïnvloedbaar door omgevingsfactoren, voedingstoffen en eerder meegemaakte gebeurtenissen of trauma's. Je kunt, hoe graag je dat ook wilt gedrag NIET blijvend veranderen met 1 consult of met een paar simpele handelingen zoals correcties,  een lijn hoog in de nek of het domineren van je hond. Wat dan gebeurt is dat je een symptoom onderdrukt waardoor een hond tijdelijk het gedrag niet laat zien omdat hij o.a bang wordt gemaakt voor de gevolgen. Onder elk symptoom (blaffen, springen, trekken) ligt namelijk een onderliggend probleem waar je heel goed naar moet kijken. Dit vergt ontzettend veel kennis. Ik heb bijvoorbeeld geleerd over de invloeden van de baarmoeder, stressreductie, neurotransmitters, pijn, hormonen, voedingsstoffen, behoeften en verschillende therapievormen. In consulten kijk ik bijvoorbeeld naar al deze invloeden en stel ik een plan op waardoor stap voor stap gewerkt kan worden aan het gedrag van de hond. Het boek helpt je met de basiskennis waardoor je zelf ook aan de slag kunt met het gedrag van jouw hond. Zijn de problemen heel complex dan raad ik je een consult aan. 


De gratis filmpjes op deze website horen bij het boek en geven je meer uitleg over specifieke onderwerpen. Door middel van de video's leer je de voorbeelden in het boek en beschreven opdrachten goed  begrijpen en toepassen! Elk LOVE-Element (Lichaamsbeweging, Opvoeding, Verdiepende uitdaging en Evenwicht) heeft zijn eigen pagina op deze website en zo kan je per element makkelijk de bijbehorende filmpjes terugvinden! 

 

Daarnaast krijg je bij aanschaf van het boek gratis advies! Je mag gewoon een mailtje sturen of even een Facebookberichtje en we staan voor je klaar! Het is helemaal niet erg als je vragen hebt over het opvoeden en trainen van je hond, want het is belangrijk dat iedereen blijft leren! Ik help je graag!


Doe jij met ons mee? 

Train with love!

Hondencoach Mariska Bloem

Eigenaar Love Hondentraining

Reviews

Nieuwe recensie van dog rescue greece

Stichting Dog Rescue Greece zet zich met hart en ziel in voor de zwerfhonden in en uit Griekenland.

Dat doen ze mede door honden kans op een nieuwe toekomst in Nederland te geven. Nazorgmedewerker Ben van Asperen heeft het Love Hondentraining boek gelezen en heeft een recensie geschreven:


Love Hondentraining in het nieuws

Ik schrijf regelmatig artikelen. Onlangs zijn we in de volgende bladen verschenen: Me & My dog Magazine, Lief Dier Magazine, Hondenmanieren, Border Collie Nieuws. 
Daarnaast staan er diverse artikelen van Love Hondentraining op Doggo.nl: