Even voorstellen!

Hallo! Ik ben Hondencoach Mariska Bloem:

Wat is het toch mooi om van je hobby je beroep te kunnen maken en dan met een eigen bedrijf kennis te kunnen overdragen aan jullie!

Ik wilde al vanaf kinds af aan hondengedragsdeskundige/ hondencoach worden, waardoor ik honden én baasjes kan helpen om in harmonie samen te leven.
Als je een droom hebt moet je het waarmaken en dat heb ik gedaan!

 


Werkwijze

De afgelopen jaren heb ik onwijs veel geleerd, stage gelopen, gewerkt in de hondengedragsdeskundigen sector en op hondentrainingsgebied. Ik heb cursussen en seminars gevolgd over verschillende methodes van bekende en onbekende personen uit het binnen- en buitenland. Na 5 jaren lang veel geleerd te hebben, heb ik een duidelijke keuze voor mezelf gemaakt om honden te gaan trainen op een natuurlijkere wijze. Hiermee bedoel ik een wijze dat zo veel mogelijk rekening houdt met de natuurlijke behoeften van de hond rekening houdend met de mogelijkheden dat onze huidige maatschappij biedt. 

"Mijn werkwijze is niet gericht op het behalen van zoveel mogelijk resultaat in een paar uur. In de jaren 70 dachten we dat honden door middel van een dwingende, dominerende rol naar ons konden laten luisteren en dat het daarmee alle problemen werden opgelost. Inmiddels zijn we véél verder in de onderzoeken naar hondengedrag en werkt het ontstaan van (probleem) gedrag net zoals bij mensen hetzelfde als bij honden.
We zijn bijvoorbeeld prikkelbaar als we pijn hebben, we zijn chagrijnig als we te weinig slaap krijgen, onze gemoedstoestand is beïnvloedbaar door omgevingsfactoren, voedingstoffen en eerder meegemaakte gebeurtenissen of trauma's. Je kunt, hoe graag je dat ook wilt, gedrag NIET blijvend veranderen met 1 consult of met een paar simpele handelingen zoals: correcties,  een lijn hoog in de nek, het domineren van je hond, zoals op de rug leggen, tegen een muur blokkeren, opsluiten of andere negatieve prikkels geven, zoals we vroeger dachten. Wat dan gebeurt is dat je een symptoom onderdrukt waardoor een hond tijdelijk het gedrag niet laat zien omdat hij o.a bang wordt gemaakt voor de gevolgen (zoals pijnprikkels). Onder elk symptoom (blaffen, springen, trekken) ligt namelijk een onderliggend probleem waar je heel goed naar moet kijken! Dit vergt ontzettend veel kennis. Ik heb bijvoorbeeld 5 jaar lang geleerd over de invloeden van de baarmoeder, stressreductie, neurotransmitters, pijn, hormonen, voedingsstoffen, behoeften van de hond en de invloed van verschillende therapievormen. In consulten kijk ik bijvoorbeeld naar al deze invloeden en stel ik een plan op waardoor stap voor stap gewerkt kan worden aan het gedrag van je hond. Mijn boek helpt je met de basiskennis waardoor je zelf ook aan de slag kunt met het gedrag van jouw hond. Zijn de problemen heel complex dan raad ik je een consult aan". 


Ontwikkelen van een nieuwe methode
Er is zoveel informatie over hondenopvoeding, training en psychologie te vinden dat je door de bomen het bos niet meer ziet! "Welke informatie moet je nou geloven, gebruiken en welke informatie is achterhaald?" Ik besloot om speciaal voor jullie een gemakkelijke methode te ontwikkelen.
Het is een methode waarbij je thuis of naast kennis die je hebt opgedaan op de hondenschool een stabiele basis kan leren geven aan jouw hond, volgens die nieuwste kennis. De informatie die je leert is volledig, sluit goed op elkaar aan én is het ook nog eens uitvoerbaar.

In mijn zoektocht naar een werkbare methode en dagenlang puzzelen met bladzijden vol informatie  kwam ik steeds weer uit op 4 overkoepelende elementen! De elementen Lichaamsbeweging, Opvoeding, Verdiepende uitdaging en Evenwicht bevatten gezamenlijk allerlei behoeften die de hond in staat stelt om een stabiel leven te kunnen leiden! LOVE-Hondentraining was geboren!  Ik heb 2,5 jaar gedaan om de methode te schrijven, uit te werken in een boek en bijbehorende filmpjes te maken.

 

Mijn doel
Mijn doel is om up-to-date informatie over hondentraining en opvoeding toegankelijk te maken voor iedereen. Door deze methode met jullie te delen hoop ik dat we meer inzicht kunnen krijgen in het gedrag van onze honden en de manier waarop wij rekening kunnen houden met de behoeften van de hond, waardoor probleemgedrag voorkomen, beperkt of opgelost kan worden.
Juist door meer te leren over onze dierbare vriend, zijn we nog meer in staat om in harmonie met ze samen te leven.

Persoonlijk
Dan tot slot kort een paar persoonlijke dingentjes! :) Ik ben 26 jaar, ben geboren en opgegroeid in de provincie Groningen maar woon inmiddels al weer 8 jaartjes in de randstad. Ik hou van presenteren, zingen en dansen! Ik heb een enorme passie voor alles wat met honden te maken heeft. Ik heb Creative Business en Management gestudeerdin Den Haag. Ik heb het Love Hondentraining boek zelf gemaakt en vormgegeven even als de filmpjes en de website.  Mijn lievelingseten is.... SUSHI en tot slot: Ik ben 5 januari 2018 moeder geworden van ons zoontje Julian!

"Train with love. Live together with love. Because we love them!"

Hondencoach Mariska Bloem